Wild Gayo Luwak koffie

De koffiebes wordt verbouwd op plantages. Hier wordt deze gegeten door de loewak, een civetkatachtige. Het vruchtvlees wordt verteerd, maar de pit blijft intact en passeert het maag-darmkanaal.

De pitten worden hierna teruggevonden in de ontlasting van de loewak. Ze worden gewassen en gedroogd en vervolgens van hun schil ontdaan.

Hierna worden ze licht geroosterd. De aminozuren die tijdens het fermentatieproces zijn vrijgekomen werken tijdens het roosteren in op de pitten en zorgen voor de bijzondere smaak.

Toen de koffieproductie in de 18e eeuw in Indonesiƫ op gang kwam was het voor de plaatselijke bevolking onmogelijk om zelf aan koffiebonen te komen.

Maar de nieuwsgierigheid naar deze drank was er uiteraard wel. De enige manier om aan koffiebonen te komen was door deze uit de uitwerpselen van civetkatten te halen, deze te wassen en te roosteren.

Na verloop van tijd kwamen ook de plantage houders erachter dat juist deze methode tot een sublieme smaak leidde.

Meer info: http://wildgayoluwak.com

Deel dit tweede scherm op: