ITBS: Omdat veiligheid op de weg voor iedereen belangrijk is

Het product is ontwikkeld door Trailer Safety Engineers bv en wordt verkocht onder de merknaam ITBS (integrated Trailer Brake System).

Wat er aan vooraf ging.
ITBS is in oktober 2014 op de markt ge├»ntroduceerd tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs te Utrecht. Vanaf dat moment is het ITBS systeem verkrijgbaar. De eerste dealer/inbouw-werkplaats is Triorep BV in Scherpenzeel (GLD). Nadat voldoende ervaring is opgedaan met de inbouw in caravans en de specifieke eigenschappen van de elektronische systemen van auto’s, streven wij ernaar om eind 2016 een dealerinstructie uit te geven zodat caravandealers gecertificeerd kunnen worden voor de inbouw en afregeling van het ITBS systeem.

Groeiproces.
Sinds de presentatie van het ITBS systeem op diverse beurzen en bij verschillende dealers door het hele land hebben we een interessant groeiproces doorlopen en een mooi aantal systemen verkocht, deze zijn allen geinstalleerd bij de eerste dealer/inbouw-werkplaats Triorep BV. ITBS is een zorgvuldig uitgedacht, gebouwd en geïnstalleerd systeem dat weinig zorg behoeft. Wel moet zorgvuldig worden omgegaan met de installatie omdat het systeem verbonden is met de oplooprem-installatie van uw caravan/aanhanger. De acties van het besturingssysteem van ITBS worden automatisch bijgehouden in een logboek. Dit kan door de leverancier worden uitgelezen en worden gebruikt voor storingsanalyse en verbeteringen. Tijdens de inbouw werden we uiteraard verrast door de nodige obstakels. Tot nu toe hebben we alle knelpunten weten op te lossen door simpele ingrepen of aanpassingen.

Op de website van www.trailersafetyengineers.nl is een demofilmpje geplaatst waarin gedetailleerd de uitwerking van ITBS is te volgen.

Deel dit tweede scherm op: