Huis voor de Kunst

Annemarie de Groot
Annemarie de Groot studeerde in 1978 af aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Enkele jaren later volgde ze de Oskar Kokoschka-acadmie in Salzburg.

Sinds haar jeugd is ze gefascineerd door de wereld van het circus, theater, opera en cabaret. We vinden deze thema’s regelmatig in haar werk terug. Ballerina’s, muzikanten, cabaretske figuren, dieren; ze zijn in een bonte kleurenpracht op haar doeken te zien, geschildert in een wervelende toets laag over laag.

Tevens drukt ze de symbolen van het leven uit, ze worden op een subtiele manier weergegeven zoals de gevoelens in relaties die mensen met elkaar hebben en niet meteen zichtbaar zijn.

Recent heft zij zich laten inspireren door de opera Madame Butterfly van Puccini. Het drieluik verlevendigt de entreehal van het Martini-Plazatheater. Het werk is geschilderd in basale kleuren. Het schilderij verbeeldt een wereld van tegenstellingen: enerzijds de sfeer van romantiek en de ingetogenheid van de hoofdfiguur; anderzijds verdriet en pijn veroorzaakt door verworpen te zijn. Dit pictorale werk is een manifestatie van haar meesterschap in de verbeelding van de expressie van het menselijke gelaat.

Sip Hofstede
Sip Hofstede is geboren op 21 juli 1948 in hartje Groningen. Sip heeft een achtergrond in de grafische vormgeving, reclame en interieur- en exterieur ontwerp. In zijn schilderijen wordt Sip geïnspireerd door impressionisten als Breitner en door De Ploeg Schilders , met name Marten Klompien en Jan Altink. Kenmerken voor het werk van Sip is de balans tussen licht en donker, de creatie van harmonie met als finishing touch het aanbrengen van één krachtige kleur. De manier waarop zijn werk tot stand komt is divers en begint schetsend of bij het maken van een foto altijd gevolgd door een uitwerking van het perspectief, sonoor van opzet. Het atelier van Sip is te vinden in Baflo en is onderdeel van het zelf ontworpen woonhuis, waar hij met zijn vrouw woont.

Huis voor de kunst
Heldere en ruime zalen, goed uitgelichte wanden en het toezicht van een suppoost zijn daarbij niet meer dan gebruikelijk. Verreweg de meeste kunst is echter helemaal niet gemaakt voor zo’n setting, maar juist voor een huiselijke omgeving: de huis-, eet- of slaapkamer van een particuliere kunstkoper.

In Huis voor de Kunst vindt die kunst weer een thuis. Wij brengen in een ontspannen en aangename huiskamersetting kunst onder de mensen. Verzamelaars en belangstellenden komen ongedwongen samen en worden geprikkeld door de diversiteit van onze collectie, die altijd weer met liefde en passie wordt samengesteld. Met ruim duizend werken biedt Huis voor de Kunst buitengewoon zintuigprikkelende kunst waar iedere liefhebber door verrast, verbaasd en geroerd wordt.

Met hun jarenlange ervaring en veel kennis van zaken zijn Mechteld Timmer en Jan Starke uw persoonlijke aanspreekpunt. Zij gaan graag met u in gesprek, vertellen u de verhalen achter de schilderijen en nemen u mee in hun buitengewone wereld van de zintuigprikkelende kunst. Mogen zij u ontmoeten?

http://www.huisvoordekunst.com

Deel dit tweede scherm op: