Coachingspraktijk

Rouwen overkomt je en kan zeer ingrijpend zijn. Vaak is er zelfs alléén niet uit te komen. Dan kun je de hulp inroepen van iemand die in rouwprocessen gespecialiseerd is. Hoe je het wendt of keert er ontstaat een nieuw leven waar je invulling aan moet geven. Met alles wat op je af komt een extra opgave én een die de meeste tijd kost.

Vaak spreekt men over het verwerken van rouw. Echter, afval verwerk je, rouwen niet. Na het verlies van een dierbare, ontvouwt zich de harde werkelijkheid van een nieuw leven. Je weet niet waar je het zoeken moet. Hoe moet je verder? Hoe verwerk je zo’n verschrikkelijke fase in je leven?

Je hebt tijd nodig om jouw verdriet een plek te geven. Dit proces kun je beter niet uitstellen. In de praktijk blijkt namelijk dat je er vroeg of laat toch mee geconfronteerd wordt.

Mensen die te maken krijgen met zelfdoding krijgen daar nog een aspect bij. Het graven naar het antwoord op de “waaromvraag”. De intensiteit van die vraag wordt dan pas duidelijk. Het is spijtig te moeten constateren dat de directe omgeving hier moeite mee heeft en vaak geen hulp kan bieden.

Mijn oorsprong ligt in de financiële wereld. Via de optiebeurs belandde ik uiteindelijk in Private Banking. In de zijlijn veel vrijwilligerswerk. Het duurde even voordat ik tot inzicht kwam dat cliënten mij niet alleen op mijn vakgebied aanspraken. Vaak was ik ook op andere terreinen een vraagbaak en steunpilaar. Een opleiding tot coach was het gevolg.
Vanuit mijn studie, maar ook vanuit persoonlijke ervaring, coach ik al geruime tijd mensen die te maken hebben met verlies van een dierbare. Het geeft mij voldoening wanneer ik mensen verder kan helpen in hun ontwikkeling en zij de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien.

Gedurende de jaren dat ik coach is menige situatie de revue gepasseerd. Een luiserend oor blijkt vaak de start van het proces. Ik dring tot de kern door zonder dat dit als onaangenaam ervaren wordt. Ik leg het accent op het maken van eigen keuzes. Ik luister goed en stel vragen die velen niet stellen.
De referenties geven een beeld van mijn werkwijze en resultaten.

Coachingspraktijk
Chantal Frederiks
Tel: 06-23067273

http://www.coachingspraktijk.com

Deel dit tweede scherm op: